Shanghai Napló

Az élet ajándékaként egy ideig Shanghai a lakóhelyünk, itteni életvitelünket, tapasztalatainkat, élményeinket szeretném megosztani elsősorban családainkkal, barátainkkal, illetve hasznos útleírásokat, tippeket adni az utazóknak.

Szállások világszerte

Ha itt kattintasz az AGODA-ra vagy a BOOKING.COM-ra, olcson tudsz szallast foglalni es a blogot is tamogatod.

Accomodations

Booking.com

Autó bérlés!

Légszennyezettség

Időjárás

booked.net

Friss topikok

  • Vadrozsa: @_Toto_: Koszonom! Ez is jo mondas, tetszik :) Most is itt vagyok, eszaknyugati allamokban csavar... (2024.02.16. 17:20) India
  • gigabursch: Nagyon klassz lett, köszönöm! Ha van még, ne tartsd vissza! (2023.12.19. 16:27) Urumqi
  • Vadrozsa: En koszonom, hogy olvasod es ertekeled! :) (2023.10.03. 10:13) Turpan
  • gigabursch: Szép lehetett (2023.10.03. 01:59) Tianchi, avagy a Mennyei tó (Heavenly Lake)
  • gigabursch: Köszönöm, tetszik ez a sorozat! (2023.09.27. 00:55) Tashkurgan

Címkék

allatvilag (2) Brunei (1) bucsu (3) Cat Ba Island (1) Chongqing (2) Covid (6) Cu Chi alagutak (1) Dali (1) Del-Korea (4) Dengfeng (5) epiteszet (19) Expo terulete (1) fejlodes (3) fesztivalok (3) Fulop-szigetek (5) gasztronomia (23) Golden Bridge (1) gondolatok (15) Guilin (4) Guoliang (1) gyumolcsok (1) Hainan (1) Haiphong (1) Hangzhou (1) Hangzhou Bay (1) Hanoi (1) Harbin (3) hatosagok (1) Ha Giang (1) Henan (11) hetkoznapok (19) hirek (8) Hoi An (2) Hong Kong (1) Hong Kong es Makao (1) Ho Chi Minh (Saigon) (1) Hudec (3) India (1) ismerkedes (5) Kambodzsa (1) Kashgar (1) kertek (3) kiallitas (5) kinai modra (43) kinai szokasok (4) kinai ujev (1) kirandulas (40) kolbasztoltes (3) kolostorok (5) korhaz (3) kornyezetvedelem (4) kultura (31) Kunming (1) lakas (2) lakasunk es kornyeke (5) legszennyezettseg (1) Lhásza (4) Lhasza (1) Lijiang (1) Longmen-barlangok (1) Luoyang (2) Makaó (1) Malajzia (8) Mekong-delta (1) Mui Ne (1) muveszet (21) muzeumok (13) Nanping (1) Nemzeti Park (1) Nha Trang (1) parkok (10) Peking (6) piac (10) Qingdao (1) Shanghairol (26) Shanghai Botanical Garden (1) Shangri-La (1) Shaxi (1) Shenzhen (1) Suzhou es Tongli (1) Szingapur (1) szorakozas (10) szosszenetek (1) Taiwan (1) templomok (8) termeszet (4) Thaifold (6) Tibet (13) tortenelem (19) Uj-Zeland (14) ujgurok (1) ujsaghirek (11) unnep (13) utazas (101) varosnezes (28) vasarlas (6) Vietnam (21) vizivaros (4) White Horse Temple (1) Xian (2) Xidang (1) Xinjiang (13) Yuanyeng (1) Yubeng (1) Yunnan (7) Yuntai Geopark (1) zene (1) Zhangjiajie (2) Zhujiajiao (1) zoldsegek (1) Címkefelhő

2011.12.07. 11:28 Vadrozsa

"Sajat" lakasban

Mar regota nem irtam, mert elegge lefoglalt a lakaskereses, bekoltozes, takaritas, berendezkedes. Bizony, vegre sikerult megtalalni almaink lakasat es november 24-en bekoltoztunk:)

Nagyon sokaig valogattunk nezelodtunk, konkretan 3 hetunkbe telt, de megerte tobbet megnezni, mert sikerult egy olyat talalni amelyikben jol erezzuk magunkat. A kilatas az elso, ami megragadott bennunket es azota se birunk betelni vele. A nappaliban es a haloban is oriasi 3x4 m panorama-ablakok vannak, amik a folyora neznek.

A Huangpun nagyon nagy a forgalom: kompok, teherszallito uszalyok, csili-vili setahajok kovetik egymast egesz nap. Neha lehet latni bohom nagy oceanjaro szallitohajokat is.

Este a legszebb a folyo, amikor kigyulnak a fenyek, a setahajok is felkapcsoljak rikitobbnal rikitobb szinu diszkivilagitasaikat es le-fol cirkalnak. Van egy vitorlas, az a kedvencem, egyik este itt kotott ki az ablakunk alatt. Nem gyoztem csodalni. Az en gepem eleg gyenge, nem tudnek rola szep esti kepet csinalni, de nemsokara veszunk egy jobbat es akkor igerem teszek fel kepeket.

Nappal ilyen a kilatas az ablakunkbol:

kilatas az ablakbol.JPG

A lakas Pudongon van, ez egy uj kerulete Shanghainak, kisebb az ember- es jarmu forgalom es joval tisztabb a levegoje. Pedig a belvaros nincs messze, akar 20 perc gyaloglassal bent lehetunk a legkozelebbi metromegallonal, onnan meg el lehet jutni barhova. Nagyon jo a metrohalozat, 11 metrovonal van, egyertelmuen jelezve vannak az iranyok, atszallasi lehetosegek angolul is. Tehat nem lehet eltevedni.

A metromegallonk pont a Sornyito alatt van, de ha gyalog megyunk tovabb, konnyen elerjuk a tv. torony es kornyeket, a folyopartot...szoval minden itt van kozel.
Vasarnap is kimentunk penzt valtani, aztan vettunk egy kavet is kiultunk a partra sutkerezni es hajokat nezni. Nagyon jo ido volt, 22 fok, napsutes, tiszta egbolt.

A lakashoz visszaterve nagyon jo valasztas volt, majd kesobb teszek fel kepeket is. Elobb be kell kicsit lakni/rendezni. Veszek par viragot, megprobalom otthonosabba tenni, mert most csak butor van benne es termeszetesen 2 oriasi plazma teve. Ferjem legnagyobb oromere van kabelteve, igy olyan angol csatornakat is foghatunk ahol rugjak a labdat:) En a vezetekes telefonnak orulok legjobban, igy konnyen elerem tavol levo szeretteim.
Konyha is teljesen felszerelt (mikro, mosogep, suto..stb.)

Lakas melegiteset a legkondicionalo berendezes oldja meg, ami futesre is allithato, bar eddig meg nem nagyon kellett bekapcsolni. Akik itt elnek, mondjak, hogy telen sem szokott -5 fok ala esni a homerseklet.
Na majd meglatjuk.

Lakopark:

Lakasunk egy nagyon tiszta, szepen gondozott, zart lakoparkban van. Portanal sorompok zarjak el az utat, tobb egyenruhas or, portas felugyeli a be - es kimeno forgalmat. Belepo kartyat kaptunk, azzal tudunk kimenni, ha taxival jovunk haza akkor is fel kell mutatni, igazolando, hogy itt lakunk.

Porta:

SSA41221.JPG

Neha latom a taxisok fejen, hogy mar unjak ezt a magas foku ellenorzest:) Egyebkent a taxisok nem beszelnek angolul, sot nem is tudnak angol betuket olvasni. Igy ket valasztasod marad:

-vagy elmondod kinaiul hova szeretnel menni (ami kicsit nehez lenne 1 honapi ittlet utan)
-vagy elore keszulsz es valakivel elotte leiratod kinai jelekkel a cimet azt pedig a taxis kezebe nyomod

Nekunk is le van irva a cimunk es azt szoktuk a taxisnak adni. Egyebkent nem megy. Ha eltevedsz akkor is ez a legjobb megoldas:)

Visszaterve a parkra, nagyon apolt es gondozott, mivel meg jo ido van rozsak es kulonbozo apro viragok illatoznak az agyasokban.

SSA41067.JPG

Van egy to is amelyben 6 fekete hattyu uszkal es varja a finom falatokat, amikkel a lakok kenyeztetik.

park4.JPG

A to korul szepen nyirt bokrok, apolt fu, kis pihenok, stegek, kacskaringos osvenyek. Igazan kellemes itt setalni, kocogni, kutyat setaltatni. Egyebkent kutyasokra is gondoltak:

SSA41070.JPG

Nem messze van a konditerem es uszoda, ott meg nem jartunk, de kivulrol jol nez ki. Kivancsi vagyok ezt a medencet is lehet majd hasznalni nyaron.

park5.JPG

Eleg sok szobor van a parkban, kicsit olyan erzese van az embernek, mintha Romaban setalna:)

park2.JPG

SSA41069.JPG

SSA41106.JPG

A bejarat is nagyon kulturalt, allando londener vagy porta szolgalat van, akik taxit hivnak, segitenek a csomagoknal, kinyitjak elotted az ajtot..stb. Ez a mi bejaratunk:

SSA41092.JPG

A haz a parkbol nezve, 46 emeletes, mi a 23.-on lakunk:

a 23. em. lakunk.JPG

Shimao Riviera Garden a lakopark neve. A foldszinten recepcio es hazfelugyelet mukodik, ahova barmilyen lakassal kapcsolatos problemaval lehet fordulni. Pl. ok mutatjak meg hogyan mukodik a mosogep, suto, mikro (nem mintha hulyek lennek hozza, de itt sok minden maskepp mukodik, nem beszelve a kinai karakterekrol), tovabba naluk lehet befizetni a csekkeket (havi rezsi), toluk lehet vizet rendelni..stb.

Vizrol meg annyit, hogy csapvizet nem hasznalunk, helyette 20 literes ballonokban hoznak vizet, a konyhaban van egy adagolo, ami szukseg eseten huti vagy melegiti is a vizet. Azt mondjak bakterialisan nincs gond az itteni csapvizzel, viszont eleg sok nehezfemet tartalmaz, ezert fozni sem ajanlott belole.
20 RMB egy 20 literes ballon, (2.2 euro = 660 Ft), ezert igazan nem erdemes kockaztatni. Nem is kell lemennem, eleg ha felemelem a kaputelefont es elmondom mit szeretnek, par percen belul hozzak a vizet, berakjak a helyere,....kell ennel jobb kiszolgalas?:)
Szerencsere van a szemelyzet kozott olyan aki beszel angolul, egyebkent mar megtanultam vizet kerni kinaiul:)

 

1 komment

Címkék: lakasunk es kornyeke


Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://shanghaibanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr903438061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőnyitünde 2011.12.13. 19:14:24

Ez tényleg egy egész más világ!
Nálunk a méregdrága luxuslakóparkok ennek a közelébe se jöhetnek..
süti beállítások módosítása