Az 1000-1300 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Kolli Hills egész évben kellemes időjárással, festői szépségű tájakkal, törzsi falvak hétköznapi életével és kultúrájával csábítja a turistákat.
A hegyeket vegyes erdők borítják, de egyre nagyobb területeket irtanak ki gazdálkodás céljából, fekete borst, jackfruit-ot, banánt, ananászt, narancsot, tápiókát, rizs és kölest termesztenek.
A Kolli-hegység tetejére egy meredek, 70 összefüggő hajtűkanyarral nehezített úton lehet feljutni, ami bizonyos pontokon annyira leszűkül, hogy nem fér el rajta két jármű egymás mellett. Az emelkedéssel arányosan a hőmérséklet egyre csökken, a pihenőhelyek panorámás kilátást nyújtanak a környező dombokra és völgyekre.
Hotelek, vendégházak, Airbnb lakások állnak a kirándulok rendelkezésére, a természet szerelmesei túrázhatnak, vízeséseket vagy a környékén lévő kis falvakat látogathatnak.
Poombarai mindössze 50 km-re található a Kodaikanal-tótól, 1920 m magasságban Palani-dombok között. Az apró falucska fokhagyma termesztésről híres (Malai Poondu), de a teraszosan kialakított földekre répát, borsot, krumplit is vetnek.
Semmedu faluban az 1970-es években kezdtek el fekete borst termeszteni, a hagyományos gabonafélék alternatívájaként. A Kolli-hegység talaja és a környezet kedvezett neki, jelenleg hatalmas ültetvényeket láthatunk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.