Shanghai Napló

Az élet ajándékaként egy ideig Shanghai a lakóhelyünk, itteni életvitelünket, tapasztalatainkat, élményeinket szeretném megosztani elsősorban családainkkal, barátainkkal, illetve hasznos útleírásokat, tippeket adni az utazóknak.

Szállások világszerte

Ha itt kattintasz az AGODA-ra vagy a BOOKING.COM-ra, olcson tudsz szallast foglalni es a blogot is tamogatod.

Accomodations

Booking.com

Autó bérlés!

Légszennyezettség

Időjárás

booked.net

Friss topikok

  • Vadrozsa: @_Toto_: Koszonom! Ez is jo mondas, tetszik :) Most is itt vagyok, eszaknyugati allamokban csavar... (2024.02.16. 17:20) India
  • gigabursch: Nagyon klassz lett, köszönöm! Ha van még, ne tartsd vissza! (2023.12.19. 16:27) Urumqi
  • Vadrozsa: En koszonom, hogy olvasod es ertekeled! :) (2023.10.03. 10:13) Turpan
  • gigabursch: Szép lehetett (2023.10.03. 01:59) Tianchi, avagy a Mennyei tó (Heavenly Lake)
  • gigabursch: Köszönöm, tetszik ez a sorozat! (2023.09.27. 00:55) Tashkurgan

Címkék

allatvilag (2) Brunei (1) bucsu (3) Cat Ba Island (1) Chongqing (2) Covid (6) Cu Chi alagutak (1) Dali (1) Del-Korea (4) Dengfeng (5) epiteszet (19) Expo terulete (1) fejlodes (3) fesztivalok (3) Fulop-szigetek (5) gasztronomia (23) Golden Bridge (1) gondolatok (15) Guilin (4) Guoliang (1) gyumolcsok (1) Hainan (1) Haiphong (1) Hangzhou (1) Hangzhou Bay (1) Hanoi (1) Harbin (3) hatosagok (1) Ha Giang (1) Henan (11) hetkoznapok (19) hirek (8) Hoi An (2) Hong Kong (1) Hong Kong es Makao (1) Ho Chi Minh (Saigon) (1) Hudec (3) India (1) ismerkedes (5) Kambodzsa (1) Kashgar (1) kertek (3) kiallitas (5) kinai modra (43) kinai szokasok (4) kinai ujev (1) kirandulas (40) kolbasztoltes (3) kolostorok (5) korhaz (3) kornyezetvedelem (4) kultura (31) Kunming (1) lakas (2) lakasunk es kornyeke (5) legszennyezettseg (1) Lhasza (1) Lhásza (4) Lijiang (1) Longmen-barlangok (1) Luoyang (2) Makaó (1) Malajzia (8) Mekong-delta (1) Mui Ne (1) muveszet (21) muzeumok (13) Nanping (1) Nemzeti Park (1) Nha Trang (1) parkok (10) Peking (6) piac (10) Qingdao (1) Shanghairol (26) Shanghai Botanical Garden (1) Shangri-La (1) Shaxi (1) Shenzhen (1) Suzhou es Tongli (1) Szingapur (1) szorakozas (10) szosszenetek (1) Taiwan (1) templomok (8) termeszet (4) Thaifold (6) Tibet (13) tortenelem (19) Uj-Zeland (14) ujgurok (1) ujsaghirek (11) unnep (13) utazas (101) varosnezes (28) vasarlas (6) Vietnam (21) vizivaros (4) White Horse Temple (1) Xian (2) Xidang (1) Xinjiang (13) Yuanyeng (1) Yubeng (1) Yunnan (7) Yuntai Geopark (1) zene (1) Zhangjiajie (2) Zhujiajiao (1) zoldsegek (1) Címkefelhő

2012.02.14. 06:05 Vadrozsa

Valentin napi gondolatok

Nem tudom eszrevettetek-e,  naprol-napra csinositgatom a blogom: most mar homerseklet mutatot es orat is tettem fel, lathatjatok milyen idonk van es epp hany ora, amikor a bejegyzest olvassatok (gyanitom tobbnyire ejszaka lesz, mivel Romaniahoz kepest 6 oraval,  Magyarorszaghoz pedig 7 oraval vagyunk elorebb).

Amikor elkezdtem irni a naplot, pont atallas volt a Blog.hu-n egy uj szerkesztofeluletre, aminek a Beta verzioja nem sok segitseget nyujtott, mindenre magamnak kellett rajonnom. Kicsit kinlodtam, mert elotte sosem csinaltam ilyet, de nem hagytam magam legyozni:)

Most mar az iras is konnyebben megy, kozertbe menet vagy fozes kozben is fejben a blogot irom:) Ha latok, tapasztalok valami ujat, furcsasagot, rogton eszembe jut: ezt be kell irnom a blogomba. Ha fenykepezek, videozok, most mar celtudatosan teszem, figyelek az idore , minosegre, temara.

Sajnos ma egy kicsit elakadtam, par napja szobafogsagban vagyok, mert levert valami csunya natha, igy nem maszkaltam a varosban. Ma ugye Valentin nap van, arra lettem volna kivancsi mennyire gyuruzott be ide is, ez a nyugati unnep.
Azt latom, hogy a neten rengeteg szalloda, etterem es kavezo hirdeti:  "csak ma, csak Onnek, Valentin nap alkalmabol szuper romantikus vacsorat, szallast, pezsgofurdot rozsaszirmokkal...", viszont az erdekelt volna, hogy ugyanolyan diszesek itt is a boltok kirakatai es tele vannak apro piros ajandekokkel, mint otthon?

Hat ezt ma nem fogom kideriteni, mert nem megyek sehova. Amugy is kodos, esos ido van 2 napja, az embernek nincs kedve kimozdulni. Nezzetek meg, ezt most fenykepeztem, a tulpart epuletei alig latszanak a szmog es kod miatt.

SSA42731.JPG

Igy koszontik fel egymast:
      Boldog Valentin napot - 情人节快乐  (Qíngrén jié kuàilè)

Egyik cikkben az iro gasztrokorutra invital bennunket, Shanghai 5 legjobb ettermet mutatja be, ahol allitolag a legfinomabb osztrigat lehet enni. Az osztrigat mar regota afrodiziakumkent emlegetik, ez most a legmegfelelobb nap, hogy reklamot csinaljanak az ettermeknek.

Az en Edesem is hivott,  menjunk a kedvenc Teppanyaki ettermunkbe este, de meg nem erzem jol magam, majd hetvegen megunnepeljuk az O szulinapjaval egyutt:) Egyebkent sem szoktam nagy feneket keriteni ennek az unnepnek, most mar ez is tobbnyire az ajandekvasarlasrol szol: ugy mutatjuk meg a kedvesnek mennyire szeretjuk, hogy elhozzuk a legnagyobb Valentin macit a boltbol, vagy olyan oriasi viragcsokrot veszunk, hogy alig ferunk ki a viragbolt ajtajan. Nem is emlitem most az ekszereket es egyeb draga ajandekokat, amiknek legjobban a kereskedok orulnek, marmint annak, hogy eladtak. Aztan az ev tobbi napjan, ki tudja mi van??
En unneptol fuggetlenul is kapok viragot es apro figyelmessegeket a paromtol, es olyankor a meglepetes vegyul az orommel.
Ma peldaul megsutom neki a kedvenc sutijet, lefogadom ennek jobban orul, mint barmilyen mas ajandeknak:)

Ja, azt el is felejtettem irni, valamelyik nap havazott. Tudom, otthon nagy a ho es hideg van, elegetek van belole, de itt azt hiszem ritkasag. Persze elolvadt rogton, mert nincsenek minuszok, de engem azert meglepett. Megmutatom, az ablakbol filmeztem, a park szep zold, tele arvacskakkal, meg mas, huvosebb idot tulelo viraggal.

Tegnap lementem a parkba, volt egy kis suti maradek, levittem a hattyuknak. Nagyon orultek neki, de olyan irigyek, ok mar nem birtak enni, a kacsakat megsem engedtek oda.

Ezzel bucsuzom mara, kivanok Nektek boldog Valentin napot, szeressetek es figyeljetek egymasra az ev minden napjan!

ChinaHeart_hGL8teZJrUA7.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok


Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://shanghaibanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr174103451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása