Shanghai Napló

Az élet ajándékaként egy ideig Shanghai a lakóhelyünk, itteni életvitelünket, tapasztalatainkat, élményeinket szeretném megosztani elsősorban családainkkal, barátainkkal, illetve hasznos útleírásokat, tippeket adni az utazóknak.

Szállások világszerte

Ha itt kattintasz az AGODA-ra vagy a BOOKING.COM-ra, olcson tudsz szallast foglalni es a blogot is tamogatod.

Accomodations

Booking.com

Autó bérlés!

Légszennyezettség

Időjárás

booked.net

Friss topikok

  • Vadrozsa: @_Toto_: Koszonom! Ez is jo mondas, tetszik :) Most is itt vagyok, eszaknyugati allamokban csavar... (2024.02.16. 17:20) India
  • gigabursch: Nagyon klassz lett, köszönöm! Ha van még, ne tartsd vissza! (2023.12.19. 16:27) Urumqi
  • Vadrozsa: En koszonom, hogy olvasod es ertekeled! :) (2023.10.03. 10:13) Turpan
  • gigabursch: Szép lehetett (2023.10.03. 01:59) Tianchi, avagy a Mennyei tó (Heavenly Lake)
  • gigabursch: Köszönöm, tetszik ez a sorozat! (2023.09.27. 00:55) Tashkurgan

Címkék

allatvilag (2) Brunei (1) bucsu (3) Cat Ba Island (1) Chongqing (2) Covid (6) Cu Chi alagutak (1) Dali (1) Del-Korea (4) Dengfeng (5) epiteszet (19) Expo terulete (1) fejlodes (3) fesztivalok (3) Fulop-szigetek (5) gasztronomia (23) Golden Bridge (1) gondolatok (15) Guilin (4) Guoliang (1) gyumolcsok (1) Hainan (1) Haiphong (1) Hangzhou (1) Hangzhou Bay (1) Hanoi (1) Harbin (3) hatosagok (1) Ha Giang (1) Henan (11) hetkoznapok (19) hirek (8) Hoi An (2) Hong Kong (1) Hong Kong es Makao (1) Ho Chi Minh (Saigon) (1) Hudec (3) India (1) ismerkedes (5) Kambodzsa (1) Kashgar (1) kertek (3) kiallitas (5) kinai modra (43) kinai szokasok (4) kinai ujev (1) kirandulas (40) kolbasztoltes (3) kolostorok (5) korhaz (3) kornyezetvedelem (4) kultura (31) Kunming (1) lakas (2) lakasunk es kornyeke (5) legszennyezettseg (1) Lhásza (4) Lhasza (1) Lijiang (1) Longmen-barlangok (1) Luoyang (2) Makaó (1) Malajzia (8) Mekong-delta (1) Mui Ne (1) muveszet (21) muzeumok (13) Nanping (1) Nemzeti Park (1) Nha Trang (1) parkok (10) Peking (6) piac (10) Qingdao (1) Shanghairol (26) Shanghai Botanical Garden (1) Shangri-La (1) Shaxi (1) Shenzhen (1) Suzhou es Tongli (1) Szingapur (1) szorakozas (10) szosszenetek (1) Taiwan (1) templomok (8) termeszet (4) Thaifold (6) Tibet (13) tortenelem (19) Uj-Zeland (14) ujgurok (1) ujsaghirek (11) unnep (13) utazas (101) varosnezes (28) vasarlas (6) Vietnam (21) vizivaros (4) White Horse Temple (1) Xian (2) Xidang (1) Xinjiang (13) Yuanyeng (1) Yubeng (1) Yunnan (7) Yuntai Geopark (1) zene (1) Zhangjiajie (2) Zhujiajiao (1) zoldsegek (1) Címkefelhő

2012.01.30. 09:06 Vadrozsa

Ugyintezes hatosagoknal

Mult het meg hivatalos szabadsag volt, es mivel nem utaztunk el sehova, megprobaltuk kihasznalni minel  hasznosabban az elottunk allo napokat varoson belul.

Hetfon, 23-an ujev elso napja volt, igazi pihenosre vettuk a figurat, itthon maradtunk, elveztuk a lakas kenyelmet, finomsagokat ettunk, filmeket neztunk, blogomat irtam, este pedig ujabb tuzijatekokkal szorakoztattak bennunket a helyiek.

Kedden, delelott 10-re idopontunk volt a Magyar Konzulatuson, Dr. Mandi Viktor konzul ur vart bennunket.
Itt egy rovid formanyomtatvany segitsegevel nyilvantartasba vettek, vagyis felirtak az itt elo magyar allampolgarok listajara. Ez nem kotelezo, de jo ha tudnak rolunk, ha Isten orizz tortenne valami.
Par perc alatt elinteztuk, valtottunk meg par szot a konzul urral, erdeklodott, hol dolgozunk, mivel foglalkozunk, megszoktuk-e mar..stb., aztan indultunk hazafele.

Ez nagyon siman ment, eszembe jutott milyen bonyodalmak utan sikerult bejelentkeznunk a helyi rendorsegre, az viszont kotelezo, ha elmulasztod eleg magas penzbuntetes jar erte.

Akkor kezdem az elejen es ezt a bejegyzest a hivatalos ugyek intezesenek leirasara szanom.
Amikor megerkeztunk az orszagba mar a repulon kitoltettek velunk egy bejelentkezesi urlapot, de azt hiszem ezt mar irtam.
Szallodankba megerkezve ujabb regisztracio kovetkezett, ezeket az adatokat, azt hiszem ok lejelentettek a rendorsegnek:... x.y. itt lakott a hotelbe ettol az idoponttol eddig.
Mar akkor felhivtak a figyelmunket, hogy ha elkoltozunk, ujra be kell jelentkezni a keruleti rendorsegen.

Ezt kicsit elhanyagoltuk, egyreszt mert nem tudtuk, hogy este 7 utan is meg lehet ezt tenni, (hogy a ferjem is hazaerjen), vagy hetvegen is, masreszt az ingatlanos Betty korhazba kerult es nem tudta beszerezni a tulajdonostol a szukseges papirokat.

Amikor elmentunk megerdeklodni mire van szuksegunk a bejelentkezeshez, nem viccelek tobb mint egy oran at bolyongtunk a negyedben, nem talaltuk a rendorseget. Az rendben van, hogy rossz hazszamot adtak meg, de az utca stimmelt es hiaba kerdeztuk az utcan az embereket, ossze-vissza magyaraztak, mutogattak, amikor arra mentunk, termeszetesen kiderult nincs ott rendorseg.

Jaaa, es eloszor taxival vagtunk neki, gondoltuk o megiscsak jobban tudja. Nem tudta. Megalltunk egy lakopark elott es mutogatta, hogy itt kell lennie valahol bent. Amikor ertetlenkedtunk, hogy megis hol lehetne a rendorseg a kis hazak kozott, merges lett es kiabalni kezdett, kinyomta a taxiorat, hogy akkor most takarodjunk a fenebe. Ilyen bunko taxissal azota sem talalkoztunk.

Szoval kiszalltunk es keresztul-kasul boklasztunk az utcakon, de nem nagy teruleten, vegig a helyiek lakoparkjaban voltunk es megsem tudtak hol a rendorseg. Ez azert fura volt. Ok nem jarnak oda ugyintezni? Ott volt egy kopesre toluk es nem tudtak:(

Na mindegy, amikor mar majdem feladtuk egy fiatalokbol allo kinai csapat megszant bennunket es elindult velunk keresgelni. Nekik is nehezen ment, ujabb koroket tettunk meg az eddig vegigjart utcakon, mig  4. vagy 5. probalkozasra vegre megtalaltuk. A bejarat a foutcarol nyilt es termeszetesen a hazszam nem az volt, mint emlitettem, de ha jot irnak fel akkor sem biztos, hogy elsore megtalaljuk, mert olyan hulyen vannak itt szamozva a hazak, hogy postas legyen a talpan aki megtalalja a cimet. De lehet nekik ez a normalis:)

Mikor legkozelebb elmentunk Bettyvel es a szukseges okmanyokkal, mar gyorsan ment minden. Betty elmagyarazta miert nem tudtuk korabban jonni igy szerencsere nem buntettek meg.

Ha latogatok jonnek majd hozzank, akik tobb napig nalunk laknak, oket is hasonlo modon be kell jelenteni. Csak azt nem tudom hogy taroljak ezt a rengeteg infot, mekkora szervereik vannak.
Most nem magunkra, kulfoldiekre gondolok, de ugyanez a szabaly ervenyes az itt elokre is. Hogy tartjak nyilvan a tobb mint 19 millio sanghaji lakost?

Szólj hozzá!

Címkék: hatosagok


Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://shanghaibanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr103974786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása