Olyan elmeny volt szamomra ennek a kis piacnak a felfedezese, hogy megerdemel egy kulon bejegyzest:)
Idekoltozesunk utan, jott a kovetkezo feladat: felderiteni a kornyeket es megtalalni azokat a boltokat, ahol vasarolni tudok.
Leginkabb a Carrefour hianyzott, meg az ott talalhato europai arucikkek. 1x -2x visszamentem oda bevasarolni, de az megsem megoldas, hogy tobb km.-t utazzak ha valami kell.
Nosza elindultam, egyik utcan le, masikon fel, de csak kifozdeket es mas jellegu boltokat lattam. Aztan egyszer arra lettem figyelmes, hogy a hazak kozul jonnek kis szatyrokkal, tele friss zoldseggel. Bevetettem magam en is, es nemsokara egy kis piacon talaltam magam. Itt a bejarata:
Elsore meghokkentett a latvany, de nagyon elveztem. Mar a piac korul a fold is tele volt portekajukat arusito emberkekkel, lepni alig lehetett. Most van a szoros rak szezonja, ebbol volt a legtobb: szarazon, vizben, talban, dezsaban...stb, osszekotozott labakkal, vagy szabadon uszkalva akvariumban...rengeteg...
Meg azt is sikerult elkapnom amikor eladolany valakinek csomagolta a kivalasztott rakokat. Nagyon gyakorlott es gyors mozdulatokkal osszefogta majd osszekotozte a labaikat es zacskoba rakta. Nezzetek:
Igy mar lehet szallitani, szegenyek gondolom egyenesen a forro vizbe kotnek ki:(
Aztan jottek a kulonbozo meretu garnelarakok, halak, polipok, kigyok, bekak, csigak, teknosok...
A piac halas reszlegen nem sokaig idoztem, amugy is veres viz tekergett a labam alatt, ugyanis a halakat ott helyben oltek, daraboltak... nem europai ember szemenek valo latvany, plane igy az elso napokban:)
Biztos ehhez is hozza lehet szokni.
Masik soron zoldsegeket arulnak, gazdag valasztekkal. Amit rogton felismertem: krumpli, brokkoli, karfiol, kaposzta (ebbol tobb fele van), kulonbozo retkek, paradicsom, paprika, padlizsan...
Sok fele levelzoldseg van, aminek nem tudom a nevet, nem is tudom mire es hogyan hasznaljam. Salatanak, koretnek, fuszernek? fozzem vagy nyersen eheto? Csinaltam roluk kepeket, megprobalom kideriteni majd valakitol, hogyan hasznaljam fel oket.
Gyumolcsokkel is ez a helyzet, nagy reszet felismerem, de vannak olyanok amiket sosem lattam. Ido kell hozza, hogy kitapasztaljam melyiket hogyan lehet fogyasztani.
Arulnak tovabba marha, sertes, csirke, kacsa, barany...-es meg ki tudja milyen husokat is. Itt van peldaul a csirke es kacsahusok pultja:
A baj csak az, hogy itt mashogy daraboljak a sertes- es marhahust, szinte mindegyik reszen hagynak szallonas vagy boros veget. A helyiek ugyanis nagyon szeretik a koverseget, a szinhus olcsobb, mint szalonnas tarsai.
Egyik tonk mellett, veres bardok mellett valamilyen lenyuzott allat varta vevojet, egnek meredo labakkal:
Tobb kis stand volt ahol foztek, keszetelt arultak,
masokban edesseget sutottek,
magokat piritottak...
Vettem a szimpatikusabb sutikbol par szemet, a magvakbol par dekat, gyumolcsot, zoldseget aztan jottem haza a zsakmannyal. Itthon kiderult a sutik ehetoek, a piritott magvak isteniek, a zoldseg, gyumolcs friss es erett:) Ezutan ide fogok jarni alapanyagokat beszerezni. Vettunk par edenyt, most mar kezdodhet a fozocske:)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Syssi 2015.06.10. 08:05:22
Vadrozsa · http://shanghaibanelni.blog.hu/ 2015.07.29. 04:57:03
Szia, sajnos nem emlekszem az utca nevere, a Weifang Lu- Pucheng Lu sarkan levo Shimao Riviera Garden lakoparkban laktunk es onnan 5 percre volt. A Lujiazui metroallomastol a 795-os busz megy arra.
Egyebkent nagyon sok ilyen kis piac van Shanghai szerte, bisztos vagyok benne, hogy azota talaltal masikat:)
De ha ezt a piacot szeretned latni, irj es elkiserlek, szeretek nosztalgiazni.