Logo Pic
Szivesann 2024. szeptember 23.

Vácrátóti Arborétum és Botanic Bistro

A település alacsonypadlós buszokkal megközelíthető. Vonattal is mehetünk a Rudnay-kert állomásig, de onnan még 2,5km séta a földes úton az Arborétum.

Gárdonyi Géza Rendezvényközpont

2163 Vácrátót Szabadság út 28.
https://vacratot.hu/gardonyi-geza-rendezvenykozpont/

Itt nem jártunk, de a képek alapján a bejáraton simán szintkülönbség nélkül begurulhatunk. Maximum az ajtó kinyitásában lehet segítségünkre valaki. 

 

Botanic Bistro

2163 Vácrátót, Petőfi tér 20.
https://www.facebook.com/botanicbistro

A kapu tárt karokkal vár minket, egy pici kavicsos rész van csak előtte, ami nem jelenthet akadályt! A teraszon kényelmesen helyet foglalhatunk egy szék áthelyezésével. A benti részhez már szükségünk van egy kicsit nagyobb erőfeszítésre, mert egy kisebb padka nagyságú szintkülönbség található az ajtónál. De ezt is áthidalhatjuk. A személyzet nagyon segítőkész! A mosdó szűkös, de én befértem az ajtón. Januárban az épület tetőszerkezetén tűz ütött ki, de májustól már újult erővel várják kedves vendégeiket a bisztróban!

 

Vácrátóti Arborétum

2163 Vácrátót, Alkotmány út 2-4.
https://botanikuskert.hu/

Az arborétum bejáratánál található egy mozgássérült parkoló. A pénztárhoz egy beton rámpán keresztül juthatunk fel. A kassza pultja magas, de még elérhető. A bejárattól jobbra fordulva a Szittya Pita standját pillanthatjuk meg, ahova murvás út vezet, ami süppedősnek tűnt. Ha megvettük kedvenc kenyérlángosunkat a sörasztaloknál tudunk helyet foglalni. Az egykori Vigyázó Sándor birtoka nagyon sokrétű. Így az utak is hol ilyen - hol olyan burkolatúak. Van itt betonos, letaposott kavicsos, földes, füves, macskaköves ösvény is és néhol hangulatos fahídak keresztezik őket. A macskaköves részen szenvedtem talán egy picit, de csak kis területen érintettük ezt a fajta utat. A többi rész jól járható volt számomra, így szinte az egész területet körbe tudtam nézni. Az épületekbe nem tértem be, de az üvegház bejáratainál is úgy láttam, hogy nincs szintkülönbség, viszont nehezen nyitható ajtók voltak. Az internetes képek alapján belül is jól járható. Legközelebb ezt is megnézzük! A Berkenye Házba is könnyedén begurulhatunk, hogy körül megtekintsük a benti kiállítást. A főbejáratnál található mozgássérült mosdóban elég nagy a hely. A wc csésze magasított, két oldalán kapaszkodókkal. A csap alá kényelmesen befértem. Viszont a tükörben nem láttam magam.

Csodás ez a kert! Ha szeretjük a természetet, a nyugalmat, a sétákat mindenképp megéri itt eltölteni pár órát vagy akár egy napot! 

Vissza a címlapra
Szivesann
Ezt a blogot mozgássérültek segítésére, kimozdulásához való hozzájárulásához hoztam létre. Én mechanikus kerekesszékkel közlekedem és ebből a szemszögből nézem meg a különböző helyszíneket. Ha bármi kérdésetek van, írjatok nyugodtan! Szép Napot! Laáber Anna
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 4 nap
A PSV elleni mérkőzés
Apuleius • 8 nap
Emma Stone a furaság királynője. A kegyelem fajtái (filmkritika)
onozorobi • 8 nap
Nagy kakaós krémmel töltött ostya teszt
Linda Morvai • 28 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Cikkek a címlapról
Fordulat a fiatal szavazók körében: nő Trump népszerűsége
2008-ban az amerikai fiatalok (40 év alattiak) mintegy 58%-a vallotta magát elkötelezetten Barack Obama, és a Demokratákra Párt tagjának vagy szimpatizánsának a John McCain által vezetett republikánusokkal szemben. Végül a 2008 novemberében tartott elnökválasztáson Obama ezen korcsoport…
Motta megoldást keres a Juve gólaszályára
A Juventus akadozó támadógépezete sokak figyelmét felkeltette, a Corriere dello Sport a minap arról írt, hogy Thiago Motta rendszere nem hozza ki a legjobbat egy olyan csatárból, mint Dušan Vlahović. A szerb a büntetőterületen belül érzi magát elemében, ahol kihasználhatja méretét, testi erejét és…
>