Shanghai Napló

Az elet ajandekakent egy ideig Shanghai a lakohelyunk, itteni eletvitelunket, napi tapasztalatainkat, elmenyeinket szeretnem megosztani elsosorban csaladainkkal, baratainkkal, ismeroseinkkel.

Szállások világszerte

Ha itt kattintasz az AGODA-ra vagy a BOOKING.COM-ra, olcson tudsz szallast foglalni es a blogot is tamogatod.

Accomodations

By visiting AGODA and BOOKING.COM you can book cheap accommodations and support this blog. Thank you.

Autó bérlés!

Légszennyezettség

Időjárás

Find more about Weather in Shanghai, CI

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Sajnélatosan csak most leltem ráá erre a szuper írásra.:D Hála érte. (2016.10.25. 06:36) Gyümölcsök
  • Vadrozsa: @kagi86: Kedves Agi! Shanghaiban konnyu tomegkozlekedni, a metrovonalak nagyon atlathatoak es sok... (2016.06.22. 10:45) Közlekedés
  • Vili Doli: Kedvtelésből állatot, házi kedvencet tartani HÜLYESÉG! Csak a haszonállatnak van értelme. A macs... (2015.10.16. 02:09) Házi kedvencek
  • Vadrozsa: @Syssi: Szia, sajnos nem emlekszem az utca nevere, a Weifang Lu- Pucheng Lu sarkan levo Shimao Ri... (2015.07.29. 04:57) Helyi piac
  • Virgonc kalandor: Szia, nagyon tetszik az írásod. És élnék a lehetősséggel ha még mindig él. 06.11 én érünk oda és k... (2015.06.10. 08:16) Gyöngypiac

2013.11.06. 05:19 Vadrozsa

Kolbásztöltés

Mult hetvegen megtartottuk az esedekes Karacsony elotti kolbasztoltest Lacieknal. Iden sikerult megdonteni sajat rekordunkat, 78 kilo kolbaszt gyartottunk.

Akik mar olvastak a korabbi bejegyzeseket, tudjak mi a menete es hogyan zajlik egy ilyen nap: Laci megveszi a kiszamolt husmennyiseget es fuszereket, kozos erovel feldolgozzuk es mindenki annyi kolbaszt visz haza 60 yuan/kg-ert, amennyit elore rendelt.
Elso shanghai kolbaszolasunk pont 2 eve tortent, megerkezesunk utan par hettel. Akkor ismerkedtunk ossze a magyar kolonia kolbasz-szereto tagjaival.
Hihetetlen, mar 2 eve itt vagyunk!

Aki nem olvasta, itt az akkori bejegyzes, ossze lehet hasonlitani:

http://shanghaibanelni.blog.hu/2013/11/06/kolbasztoltes_662

Reggel 9-re erkeztunk Lacihoz, velunk jott ferjem temesvari kolleganoje Claudia es ferje Dan is. Norbi, Ervin, Frici, Arnold, Denes mar az asztal korul szorgoskodtak, miutan megittuk a kotelezo sziverosito erdelyi palinkat, nekilattunk a munkanak. Claudia ferje amerikai, soha nem latott meg hasonlo muveleteket, ennek ellenere gyorsan belerazodott.

DSC_0011_3.JPG

DSC_0014_7.JPGAz apritas utan a villanydaraloba kotott ki a hus, majd a fuszerezes kovetkezett. Sietnunk kellett, mert 20 fokos homersekletben nem lehet sokaig kint a hus.

DSC_0018_7.JPG

DSCF2281.JPG25 kg-os reszekre bontottuk a hust, hogy konnyebb legyen a fuszerezes, Laci patikusi pontossaggal kimerte a hozzaadott sot, borst, fokhagymat.

DSC_0019_8.JPG

DSC_0020_4.JPG

DSC_0023_10.JPGA toltesre mar megerkezett Pepito is, igy hagytuk ot is kibontakozni:

kolbasztoltes.jpgKozben finom sult husok, bordak, csulok kerult elo a sutobol, felvaltva mindenki leult kajalni. Ervin sult csirkecombokkal es kokusztekerccsel, Officir Jozsi finom borokkal kenyeztetett bennunket.

Kesobb egyre tobb feleseg es kisgyerek erkezett, benepesult a tagas lakas.
Az elkeszult kolbaszokat rogton mertuk es csomagoltuk igeny szerint, hogy minel elobb hutobe keruljenek.

Megsutottunk 2 adag kolbaszt, hogy mindenki megkostolhassa. Kozben mosogattam, pakoltam, hogy minel kisebb rendetlenseget hagyjunk a hazigazdaknak. Most nem volt olyan jo hangulat, mint lenni szokott, vagy csak nekem nem ...
Mindketten nagyon elfaradtunk, keso delutan elkoszontunk a tarsasagtol es hazajottunk.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronomia kolbasztoltes


A bejegyzés trackback címe:

https://shanghaibanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr275617128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.